Konstantin Paustovski – Kertomus taiteilijoista. Kirja

9,00

  • Kovakantinen
  • K3 – Hyvä
  • Painovuosi 1981

Saatavuus: 1 varastossa

Tuotetunnus (SKU): 1532/B2 Osasto:

Konstantin Paustovskin Kertomus taiteilijoista ilmestyi ensi kertaa venäjän kielellä 1966 kustannusliike Iskusstvon julkaisemana. Kirjaan on otettu eri vuosina kirjoitettuja novelleja, joissa tekijä kertoo eniten pitämistään taidemaalareista.

Teoksen keskeisenä teemana on taito nähdä maailmaa. Paustovski puhuttelee siinä lukijoitaan kuitenkin varsin omalaatuisesta, juuri hänelle ominaisesta näkökulmasta. Kirjailija kertoo novelleissaan enemmän itsestään maalareista kuin heidän töistään, kuvauskohteistaan tai maalaustekniikastaan. Hän pyrkii loihtimaan esiin kunkin mestarin elinympäristön ja saamaan selville sen, mikä on muodostunut eri töiden runollisen sisällön perustaksi ja taiteilijan luovaksi lähtökohdaksi.

Käsillä olevaan kirjaan sisältyvät novellit Orest Kiprenski ja Isaak Levitan. Siitä löytyy myös pieni mestariteos, kuvaus Pirosmanista, hämmästyttävän lahjakkaasta gruusialaisesta itseoppineesta taiteilijasta.

Lukija saa niin ikään kosketuksen myös eräiden ulkomaisten maalareiden elämänkertaseikkoihin. Heitä ovat van Gogh, Gauguin, Pissarro ja Monet.

Paino 0.5 kg

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Konstantin Paustovski – Kertomus taiteilijoista. Kirja”

Vendor Information

  • No ratings found yet!