Kaivola Terttu – Messukirjasta meteli: Suomalaisen kirjan viisi vuosisataa. Kirja

8,00

  • Pehmeäkantinen
  • K4 – Erinomainen
  • Painovuosi 1998

Saatavuus: 1 varastossa

Tuotetunnus (SKU): 1597/B5 Osasto:

Vuonna 1488 ilmestyi Suomen pappeja varten tehty latinankielinen messukirja. Siitä lasketaan suomalaisen kirjan historian alkaneen. Painettu sana oli vielä pitkään latinaa ja ruotsia. Vasta Agricolan aapisesta (1543) lähtien alettiin suomen kieltä viljellä kirjallisuudessa.
Kolmesataa vuotta kirkko luetti kansaa tukkapöllyn ja sakon uhalla. Kirjallisuus oli uskonnollista. Ensimmäisenä suomenkielisenä tietokirjana koteihin ilmestyi almanakka. Sanomalehdet alkoivat sivistää kansaa 1800-luvulla, jolloin myös suomenkielinen kaunokirjallisuus syntyi. Messukirjasta meteli kertoo kirjojen tekijöistä ja lukijoista, yleisimmistä ja suosituimmista teoksista 500 vuoden aikana. Pääpaino on Ruotsin ja Venäjän ajan kirjallisuudessa. Oman lukunsa saavat mm. lastenkirjat ja -lehdet, Raamattu, kalenterit ja kansankirjaset. Kerrotaan myös kirjakauppojen, kustannusliikkeiden ja kirjastojen synnystä sekä esitellään ensimmäiset suomen kielellä kirjoittaneet nais- ja tietokirjailijat. Kirjan historiaan liittyy paljon hupaisia puolia, niitäkin tässä kirjassa valotetaan. Kirjan historia ei maistu vanhalta katekismukselta, sillä voi piristää vaikkapa äidinkielen ja historian tunteja.

Paino 0.5 kg

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Kaivola Terttu – Messukirjasta meteli: Suomalaisen kirjan viisi vuosisataa. Kirja”

Vendor Information

  • No ratings found yet!